Ciastka francuskie z jabłkiem


Śmiem rzec, że to najszybsze ciastka na świecie. Niezapowiedzeni goście zostaną zauroczeni :)

Składniki:
- płat gotowego ciasta francuskiego
- jabłka
- cynamon
- cukier
- białko jajka
- serek marscapone


Przygotowanie:
Nagrzewam piekarnik do 200 st. Ciasto (które kupuję tam gdzie Martusssa ;) tnę na artystycznie nierówne romby, trapezy i co mi tam wyjdzie ;) Każdy kawałek smaruję białkiem, nakładam potem cienki plaster obranego jabłka, posypuję cukrem z cynamonem. Piękę jakieś 10 min, na złoto. Same ciastka wydają mi się być za suche, dlatego dodaję na każde trochę serka włoskiego - marscapone :) Mniaaaam.
Zwróćcie uwagę na talerz - ładnie podane proste ciastka zyskują na atrakcyjności, bo nawet jeżeli nie przypadną każdemu do gustu, to ręcznie malowany talerz nadrobi ;-)

Gosia

Komentarze

Prześlij komentarz

Spam usuwamy, prosimy o komentarz na temat artykułu :)