Zwykle podudzia kurczaka robię tak, ale tym razem spróbowałam inaczej i warto było! Przepis mam stąd
Składniki:
- podudzia kurczaka - 5- 6 sztuk
- olej do smażenia
- cebula średnia
- pomidory w kawałkach - 1 puszka
- suszona żurawina 0.5 szklanki
- sól, pieprz do smaku
Posolone i lekko popieprzone mięso należy obrumienić na patelni. Żurawinę zalać wrzątkiem na kilka minut, potem odlać wodę.
Pokroić cebulę i zeszklić na oleju (oliwie lepiej). Dodać żurawinę i pomidory i dusić kilka minut pod przykryciem, doprawić. Potem dołożyć kawałki kurczaka i wszystko dusić pod przykryciem ok 25 minut - albo do czasu jak mięso będzie miękkie.
Kurczak przechodzi smakiem żurawin... pychota!
Smacznego :)
G.
Komentarze
Prześlij komentarz
Spam usuwamy, prosimy o komentarz na temat artykułu :)