facebook

Kobietnik

Podudzia kurczaka w sosie pomidorowo- żurawinowym

Etykiety: ,


Zwykle podudzia kurczaka robię takale tym razem spróbowałam inaczej i warto było! Przepis mam stąd



Składniki:
- podudzia kurczaka  - 5- 6 sztuk
- olej do smażenia
- cebula średnia
- pomidory w kawałkach - 1 puszka
- suszona żurawina 0.5 szklanki
- sól, pieprz do smaku

Posolone i lekko popieprzone mięso należy obrumienić na patelni. Żurawinę zalać wrzątkiem na kilka minut, potem odlać wodę.

Pokroić cebulę i zeszklić na oleju (oliwie lepiej). Dodać żurawinę i pomidory i dusić kilka minut pod przykryciem, doprawić. Potem dołożyć kawałki kurczaka i wszystko dusić pod przykryciem ok 25 minut - albo do czasu jak mięso będzie miękkie.

Kurczak przechodzi smakiem żurawin... pychota!

Smacznego :)
G.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Spam usuwamy, prosimy o komentarz na temat artykułu :)

Obserwuj Kobietnik

Kliknij w obrazek a przejdziesz na naszą drugą stronę :)

Kliknij w obrazek a przejdziesz na naszą drugą stronę :)
Recenzje literatury dla dzieci i młodzieży

Statystyki wejść

Page Rank

Pozycjonowanie
Obsługiwane przez usługę Blogger.

Warte uwagi

Blog Kobiety z Magdalii :)

Subskrybuj nowe teksty przez Email

Kobietnik patronem medlilnym

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *