Podudzia kurczaka w sosie pomidorowo- żurawinowym



Zwykle podudzia kurczaka robię takale tym razem spróbowałam inaczej i warto było! Przepis mam stąd



Składniki:
- podudzia kurczaka  - 5- 6 sztuk
- olej do smażenia
- cebula średnia
- pomidory w kawałkach - 1 puszka
- suszona żurawina 0.5 szklanki
- sól, pieprz do smaku

Posolone i lekko popieprzone mięso należy obrumienić na patelni. Żurawinę zalać wrzątkiem na kilka minut, potem odlać wodę.

Pokroić cebulę i zeszklić na oleju (oliwie lepiej). Dodać żurawinę i pomidory i dusić kilka minut pod przykryciem, doprawić. Potem dołożyć kawałki kurczaka i wszystko dusić pod przykryciem ok 25 minut - albo do czasu jak mięso będzie miękkie.

Kurczak przechodzi smakiem żurawin... pychota!

Smacznego :)
G.

Komentarze