facebook

Kobietnik

Zarobiona matka w kuchni - Sałatka czy pasta?





Propozycja błyskawiczna, z cyklu „lodówko ratunku!”.   Charakter dania zależy od jednego składnika – makaronu i od temperatury podania: na zimno sałatka, na ciepło pasta :)

Składniki w dowolnej proporcji, bo każdy przecież lubi inne motywy przewodnie. Po mojemu:
·         puszka groszku
·         puszka tuńczyka w sosie własnym lub oliwie
·         2-4 jajka na twardo pokrojone w dużą kostkę
·         malutka cebulka posiekana jak najdrobniej
·         2-3 spore ogórki kiszone w kostkę
·         penne ugotowane al dente (ja najbardziej lubię trio color z różnymi dodatkami do mąki)
·         sól, pieprz, płaska łyżeczka musztardy, łyżka majonezu lub jogurtu, duuuużo koperku :) 

W sumie filozofii wielkiej nie ma w przygotowaniu, bo wymieszać wystarczy. Jeśli ma być sałatka, to podawać bez makaronu albo z makaronem ostudzonym. Jeśli ma być danie na ciepło, to ja robię sałatkę, którą serwuję na gorącym makaronie. I tyle.


AgaKry
fot. stock.xchng
3 komentarze:

Ciekawy przepis , wypróbuje , bo bardzo lubię tuńczyka :)
pozdrawiam
Ag


Ostatnio zrobiłam coś takiego z kaszą - też pycha:)


Na pewno wypróbuję :)


Prześlij komentarz

Spam usuwamy, prosimy o komentarz na temat artykułu :)

Obserwuj Kobietnik

Kliknij w obrazek a przejdziesz na naszą drugą stronę :)

Kliknij w obrazek a przejdziesz na naszą drugą stronę :)
Recenzje literatury dla dzieci i młodzieży

Statystyki wejść

Page Rank

Pozycjonowanie
Obsługiwane przez usługę Blogger.

Warte uwagi

Blog Kobiety z Magdalii :)

Subskrybuj nowe teksty przez Email

Kobietnik patronem medlilnym

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *